Delhi Police Constable Recruitment 2020 Notification Out Apply Now


Post Last Updates: Tuesday, July 21, 2020 @ 2:33 PM

Post Name – Constable Executive (Male/ Female)

IMPORTANT DATES

• Starting Date – To be announced soon

• Last DateTo be announced soon

• Admit Card – To be announced soon

• Exam DateTo be announced soon

APPLICATION FEE

• Gen/OBC – Rs. 100/-

• SC/ST – Exempted

• PWD/Ex-Serviceman – Exempted

Payment Will be made through Debit Card/Credit Card/Net Banking/SBI Challan

JOB LOCATION

Delhi

AGE LIMIT

(As on 01/July/2020)

Minimum –18 Years

Maximum – 25 Years

Age Relaxation (Upper Age Limit)-

SC/ST – 30 Years

OBC – 28 Years

Sportsperson-:

Gen/EWS/OBC – 30 Years

SC/ST – 35 Years

No. Of Post – 5846 post

Vacancy Details for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020

Post Name  – Constable Executive (Male/ Female)

Examination Name – Delhi Police Examination,2020

Category Wise Vacancy Details-:

General – 2801 Posts

EWS – 583 Posts

OBC – 1123 Posts

SC – 1037 Posts

ST – 302 Posts

Pay Scale – Rs. 5,200 – 20,200/- + Grade Pay Rs. 2,000/- (Revised Pay Scale after 7th CPC pay Matrix Level-03)

Educational Qualification – Candidates who have completed their Intermediate (Class 12th) level of Examination from any recognized board   will be eligible for this recruitment

Physical Details-:

(1) Height-:

All Applicants-165 cms(Male), 157 cms(Female)

For Gorakha Regiments & Other Hilly Area Applicants-170cms(Male), 162 cms(Female)

(2) Chest-:

All Applicants -78-82 cm (Male)

For Gorakha Regiments & Other Hilly Area Applicants-82-87cm(Male)

Physical Endurance Test Parameters-:

1600 Meters Race-In 07 Minutes(Male), In 05 Minutes(Female)

Long Jump-12 ½ Feet(Male),09 Feet(Female)

High Jump-3 ½ Feet(Male),3 Feet (Female)

Medical Standards-:

Vision – 6/12(With/Without Glasses)

How to Apply for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020 – Candidates can apply through link provided below or they can also apply through official site of the Delhi Police before 30/October/2019.

Requisites of Online Application( Scanned)-:

Photograph

Signature

Mode of Selection for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020 – Selection will be based on -:

Online /Offline Examination

Physical Endurance Test

Medical Test

Important Links

Download Short Notice

Click Here

Apply Online

Link Will Be Available Soon

Previous Year paper

 Click Here

Syllabus & Exam Pattern

Click Here

Download Notification

Link Will Be Available Soon

Official website

Click Here

हिंदी में जानकारी के लिए

यहां क्लिक करें

Q 1. What is the Qualification for Delhi Police Constable (Exe.) Posts?

Ans .Candidates who have completed their Intermediate (Class 12th) level of Examination from any recognized board   will be eligible for this recruitment.

Q 2. What is the Salary of Delhi Police Constable (Exe.) Post?

Ans. The average salary of Delhi Police Constable (Exe.) Post from Rs. 5,200 – 20,200/- + Grade Pay Rs. 2,000/-.

Q 3. Can I Apply Offline for Delhi police constable Recruitment?

Ans. No, You Need to Apply Online for this Post.

Q 4. When the Application Process Will be Started for Delhi Police Constable 2020?

Ans. Application Process will be Started from – to be notified shortly.

Q 5. What is the Delhi Police Constable Age Limit?

Ans. Candidates Should be Minimum 18 years to Maximum 25 years Old.

Q 6. Is There Any Age Relaxation for Delhi Police Constable (Exe.) Vacancy?

Ans. Yes, There will be a Age Relaxation of Reserved Category as per Government Rules.

Q.7 Can other state candidates eligible For Delhi Police Recruitment 2020 ?
Ans. Yes, all state candidates are eligible for this Recruitment.

Q.8 Where can you get all the information about Delhi Police Recruitment ?
Ans. You can get all the information about Delhi Police recruitment on SarkariExam.com. So, stay connected with us for regular updates.

Q.9 How to apply online for India Post Recruitment 2020 ?
Ans. Follow these simple steps to apply for the above mentioned posts :
A) Firstly, open SarkariExam.com on your browser.
B) Then, go to the section of (Top Online Form) & find the link related to the India Post GDS Recruitment 2020.
C) After, opening the recruitment page, read all details of the recruitment carefully & the go to the down at the Important Link and click on the link of Apply Online / Registration.
D) Candidates may fill their form in part also, & they can login themselves to their form by clicking on Login Link.



Source link

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *